Viini- ja herkuttelumatka Burgundi
Lähde maailman hienoimpien viinien syntysijoille Burgundin viinialueille ja koe unohtumattomat seikkailut tässä legendaarisessa viinimatkakohteessa. Nauti matkastasi majoittuen ensin kaksi yötä tasokkaassa Hotel Oceania Le Jura Dijonissa ja sen jälkeen kaksi yötä Lyonissa Grand Hotel Des Terreauxissa.
Dijon on viehättävä kaupunki, joka tunnetaan parhaiten upeista viinialueista, dijoninsinapistaan ja historiallisista nähtävyyksistään. Kaupungin keskusta on täynnä upeita keskiaikaisia rakennuksia, kapeita kujia ja kauniita aukioita. Voit tutustua esimerkiksi Dijonin Notre Damen katedraaliin tai vaikka Musee des Beaux-Artsiin, joka on yksi Ranskan parhaista taidemuseoista.
Lyon puolestaan on tunnettu gastronomiastaan ja upeasta arkkitehtuuristaan. Se on Ranskan toiseksi suurin kaupunki ja UNESCO:n maailmanperintökohde. Lyon tarjoaa vierailijoilleen laajan valikoiman ruokakulttuuria aina perinteisistä bouchon-ravintoloista hienostuneisiin gourmet-ravintoloihin. Lisäksi voit tutustua Lyonin vanhaan kaupunkiin, joka on täynnä historiallisia nähtävyyksiä, kuten Fourvièren basilika ja Rooman aikaiset rauniot. Lyonissa voit myös nauttia kauniista kävelyretkistä Saône- ja Rhône-joen rannoilla.
https://www.calcus.com/julkaisu/viini-ja-herkuttelumatka-burgundi-18-22-9-2024
Johanna Dalez on syntynyt maailmanmatkaaja, hän on viettänyt suurimman osan elämästään matkustaen ja asuen ulkomailla: Montreal, Dubai ja Buenos Aires ovat kaikki olleet hänelle koteja. 30 vuoden ulkomailla vietetyn ajan jälkeen, hän on palannut takaisin Pariisiin ja on innoissaan keskittyä uusiin seikkailuihin matkailualalla. Hän uskoo, että matkan ydin välittyy parhaiten intiimeistä kohtaamisista paikallisten ihmisten, kulttuurin ja taiteen kanssa.
Huom! Matkalle on muutama paikka jäljellä!
Päivä 1. Keskiviikko
Herkuttelua viinitilalla Burgundissa
Aamulento Helsingistä Lyoniin ja tilauskuljetus kohti Dijonia. Matkalla vierailu Olivier Leflaiven viinitilalla, jossa nautitaan viinitasting ja lounas. Tämä perheomisteinen viinitila sijaitsee Burgundin sydämmessä ja tunnetaan laadukkaista valkoviineistään, erityisesti Chardonnay-rypäleistä valmistetuista Grand Cru ja Premier Cru -luokan viineistä.
Matka jatkuu kohti Dijonin kaupunkia, jossa majoitus viihtyisässä ja tyylikkäässä Hotel Oceania Le Jura Dijon hotellissa.
Vapaa ilta nauttia Dijonin ihanasta tunnelmasta.
Päivä 2. Torstai
Tryffelinautintoja ja viiniä
Aamiainen hotellilla ja tilauskuljetus kohti La Maison aux Mille Truffes tryffeli tilaa. Tämä viehättävä itila sijaitsee upeissa maalaismaisemissa.
Tilalla tutustutaan tryffelien kiehtovaan maailmaan asiantuntevien oppaiden johdolla sekä nautitaan 5 ruokalajin tasting-lounas viineineen tryffeli teeman ympärillä.
Paluukuljetus Dijoniin ja vapaata aikaa tutustua Dijonin Cité de la Gastronomie et Vin, joka on ainutlaatuinen gastronomian ja viinin kulttuurikeskus. Tämä innovatiivinen museo on omistettu alueen rikkaalle ruokakulttuurille ja viininvalmistukselle tarjoten vierailleen monipuolisen ja interaktiivisen kokemuksen herkullisten ruokien ja viinien parissa.
Vapaa ilta Dijonissa.
Päivä 3. Perjantai
Keskiaikainen Beaune ja Burgundin viinit
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen.
Tilauskuljetus kohti Beaunen historiallista kaupunkia, joka tunnetaan Burgundin viinien pääkaupunkina. Sen ympärillä tuotetaan maailman halutuimpia viinejä.
Tutustuminen laatuviinitilaan, jossa tehdään kierros ja nautitaan viinitasting.
Lounas Beaunen keskustassa perinteisessä bistrossa.
Kuljetus kohti Lyonia, jossa majoitus Grand Hôtel Des Terreaux hotellissa
Vapaa ilta Lyonissa. Suosittelemme nauttimaan illallisen idyllisen vanhan kaupungin perinteisissä bouchon ravintoloissa.
Päivä 4. Lauantai
Rhonen laakson viinit, juustot ja Valrhonan suklaaherkut
Aamiainen hotellilla ja tilauskuljetus Rhonen laaksoon kauniseen Tain l’Hermitagen kaupunkiin. Kaupunki tunnetaan erinomaisista viineistään ja Valrhonan suklaasta.
Vierailu viinitilalla, jossa viinitasting juustojen ja paikallisten leikkeleiden kera.
Vapaata aikaa tutustua kaupunkiin sekä tehdä ostoksia Cité du Chocolat Valrhonan suklaapuodissa.
Paluukuljetus Lyoniin. Matkan päätösillallisella nautitaan Lyonilaisia herkkuja tunnelmallisessa ravintolassa.
Päivä 5. Sunnuntai
Paul Bocusen kauppahalli
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen
Suosittelemme vierailua Paul Bocusen kauppahalliin, missä voitte maistella ja ostaa paikallisia herkkuja kotiin.
Tilauskuljetus Lyonin lentokentälle ja iltalento Helsinkiin.
Matka sisältää:
- Lufthansan reittilennot Lyoniin sis. 23kg matkatavaran ruumaan
- tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
- Majoitukset tasokkaassa Hotel Oceania Le Jura Dijon (2 yötä) sekä Grand Hotel Des Terreaux (2 yötä) Lyonin kaupungissa aamiaisineen
- Ohjelmassa mainitut tasokkaat viinitilavierailut tastingeineen sekä 3 ruokalajin ateriat viineineen
- Matkanjohtajana Johanna Dalez, joka on Pariisissa asuva suomalais-ranskalainen matkaopas
Lennot Lufthansa:
18.9. Helsinki-Lyon 06:20 – 10:00 (Välilasku Frankfurtissa)
22.9. Lyon-Helsinki 18:55 – 01:15+1 (Välilasku Frankfurtissa)
Hinta: 1895€/hlö/2hh tai 2095€/hlö/1hh
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi