Viinimatka Pohjois-Italiaan
Friuli Venezia Guilia, Prosecco & Valpolicella
Tervetuloa unohtumattomalle viinimatkallemme Pohjois-Italiaan! Luvassa on ainutlaatuinen seikkailu läpi kolmen huippuluokan viinialueen: Friuli Venezia Giulian, Prosecco-alueen ja Valpolicellan. Matkan aikana hemmottelemme makuaistejasi vierailuilla paikallisissa viinitiloissa ja maistelemme alueen parhaita viinejä. Herkuttelemme perinteisissä trattorioissa sekä upean linnan ravintolassa.
Nautimme upeista maisemista, joita tarjoavat niin meri, järvi kuin vuoretkin. Majoitumme merenrantakaupunki Gradossa, vuoristokaupunki Coneglionessa sekä idyllisessä Sirmionen kylässä Garda-järven rannalla.
Liity mukaan matkalle, joka yhdistää huippuluokan viinit, herkullisen ruoan ja upeat maisemat Pohjois-Italian sydämessä!
Päivä 1: Venetsia – Grado
Finnairin aamulento Helsingistä Venetsiaan. (07:05-09:05)
Tilauskuljetus lentokentältä kohti Friuli-Venezia Guiliaa. Friuli-Venezia Giulia, Koillis-Italiassa, on tuntematon helmi, joka tarjoaa monipuolisia viinejä Alppien ja Adrianmeren välissä, Itävallan ja Slovenian rajalla. Alueen viinit, erityisesti raikkaat ja kevyet valkoviinit sekä ainutlaatuiset oranssit viinit, erottuvat muista italialaisista viineistä. Friuli-Venezia Giulian ”ponca”-maaperä ja monipuolinen ilmasto luovat ihanteelliset olosuhteet viininviljelylle, ja kulttuurivaikutteet näkyvät alueen kulinaarisissa elämyksissä. Viehättävät kaupungit, huikeat vuoristot ja paikalliset herkut vievät sinut matkalle erilaiseen Italiaan, jossa perinteet ja innovaatiot yhdistyvät laadukkaiksi viineiksi.
Viinitilavierailu Venica & Venica -viinitilalle. Tämä perheomisteinen tila on tunnettu laadukkaista valkoviineistään. Nykyään viinitila on yksi Friulin tunnetuimmista ja arvostetuimmista.
Lounas nautitaan läheisessä ravintolassa.
Lounaan jälkeen matka jatkuu Gradon merenranta kaupunkiin. Gradon vanhakaupunki, jossa on kapeita katuja ja antiikin ajan rakennuksia, tarjoaa vilauksen kaupungin rikkaasta historiasta.
Kaupungin viinibaarit ja ravintolat tarjoavat erinomaisia paikallisia viinejä ja herkullisia italialaisia ruokia. Gradon ravintolat tunnetaan tuoreista merenelävistään ja perinteisistä friulilaisista ruokalajeistaan. Viinibaarit tarjoavat monipuolisen valikoiman alueen parhaita viinejä, mukaan lukien kuuluisat valkoviinit ja oranssit viinit.
Majoitus kaupungin keskustassa Hotel Savoy.
Vapaa ilta.
Päivä 2: Grado – Coneglione
Aamiainen hotellilla & uloskirjautuminen.
Aamulla lähtö Gradosta kohti Friuli Venezia Giulia -viinialuetta.
Viinitilavierailu Livio Fellugan viinitilalla, joka sijaitsee Rosazzon kukkuloilla. Livio Felluga perusti viinitilan yli 60 vuotta sitten ja on tunnettu alueen viinintuotannon modernisoijana ja laadun parantajana.
Tilalla viljellään useita eri rypälelajikkeita, kuten Friulano, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Chardonnay ja Merlot. Livio Felluga yhdistää perinteiset viljelymenetelmät ja nykyaikaisen teknologian, ja ympäristön kunnioittaminen on keskeinen arvo.
Lounas & viinitilavierailu Al Castello di Buttrio. Castello di Buttrio on paikka, jossa ruoka, viini ja historia sulautuvat yhteen luoden unohtumattomia elämyksiä.
Matkaa pitkin kuuluisan Prosecco-tien maisemia kohti Coneglionen kaupunkia, jossa majoitus historialliseen keskustahotelliin Canon d’Oro Coneglionessa.
Kaupunki sijaitsee lähellä Dolomiittien vuoristoa ja Veneton tasankoa, tarjoten upeita maisemia ja monipuolisia luontokohteita. Historiallisesti Conegliano on tunnettu jo roomalaisten ajoilta lähtien, ja se on kehittynyt tärkeäksi kulttuurikeskukseksi.
Coneglianossa on runsaasti viihtyisiä viinibaareja ja laadukkaita ravintoloita, jotka tarjoavat paikallisille ja vierailijoille herkullisia makuelämyksiä. Monet näistä paikoista keskittyvät alueen tunnetun Prosecco-viinin tarjoiluun ja paikallisten ruokaperinteiden esittelyyn. Ravintoloiden valikoima vaihtelee rennoista trattorioista, jotka tarjoavat perinteisiä pastoja ja paikallisia antipastoja, aina hienostuneempiin ruokailukokemuksiin, jotka yhdistävät alueen parhaita raaka-aineita ja modernia keittiötaitoa.
Päivä 3: Coneglione – Valpolicella – Sirmione
Aamiainen hotellilla & uloskirjatuminen
Aamulla lähtö Coneglionesta Valpolicellaan.
Matkalla vierailu ja tasting prosecco tilalla.
Lounas Enoteca della Valpolicella.
Matka Valpolicellan alueelle ja vierailu viinitilalla, jossa maistellaan amarone viinejä.
Alue tunnetaan erityisesti punaviineistään, joista kuuluisin on Amarone della Valpolicella. Valpolicellan viinialue sijaitsee Adige-joen laaksossa ja sen ympäristössä, tarjoten upeita maisemia viinitarhoineen ja kukkulamaisemineen.
Viinialueella viljellään useita rypälelajikkeita, mutta tärkeimmät ovat Corvina Veronese, Rondinella ja Molinara. Näistä rypäleistä valmistetaan erityisesti kuuluisa Amarone, joka on täyteläinen, vahva ja monimutkainen viini, joka tunnetaan kuivasta ja voimakkaasta mausta, sekä Ripasso ja Valpolicella Classico.
Matka jatkuu kohti Sirmionen kaupunkia Garda järven rannalla.
Majoitus Hotel Ocelle Sirmionessa
Vapaa ilta aikaa nauttia Sirmionen kauniista vanhastakaupungista ja järvimaisemista.
Sirmione on historian ympäröimä, ja sen merkittävin nähtävyys on Scaligerin linna, keskiaikainen linnoitus, joka kohoaa kaupungin ylle ja tarjoaa upeat näkymät järvelle.
Kaupungin keskusta on täynnä kapeita kujia, viehättäviä kahviloita, ravintoloita ja pieniä putiikkeja, jotka houkuttelevat kävelijöitä tutustumaan paikalliseen tunnelmaan. Sirmionen kapeat kadut johdattavat vierailijan kohti historiallisia kohteita, kuten roomalaisia raunioita ja Villa Romana del Catulloa, antiikin ajan huvilaa, joka on yksi alueen tärkeimmistä arkeologisista kohteista.
Päivä 4: Sirmione – Isola del Garda
Aamiainen hotellilla.
Yksityisveneajelu ja kierros Isola del Garda. Matkalla nautitaan pientä purtavaa ja viiniä. Nauttikaa upeista maisemista ja tutustukaa saaren kauniiseen puutarhaan ja historialliseen huvila-rakennukseen.
Paluu Sirmionen satamaan ja iltapäivä vapaata aikaa. Voitte käydä ihailemassa Scaligerin linnaa tai nauttia rentouttavasta ajasta Sirmionen kauniilla rannoilla.
Matkan päätösillallinen Sirmionessa.
Päivä 5: Sirmione-Milano Malpensa
Aamiainen hotellilla & uloskirjautuminen.
Viinitilavierailu, tasting ja lounas Cascina Maddalenan viinitilalla.
Kuljetus kohti Milanon lentokenttää.
Finnairin iltalento Helsinkiin. (19:05-23:05)
Matka sisältää:
- Lennot Helsinki-Venetsia-Milano-Helsinki sis. 23kg ruumalaukun
- Ohjelman mukaiset tilauskuljetukset
- 1 yön majoituksen Gradon kaupungissa sis. aamiaisen
- 1 yön majoituksen Coneglionen kaupungissa sis. aamiaisen
- 2 yön majoituksen Sirmionen kaupungissa sis. aamiaisen
- Tasokkaat ruokailut ravintoloissa ohjelman mukaisesti viineineen
- Vierailut viinitiloilla maisteluiden kera
- Matkanjohtajana Suomalainen viiniasiantuntija opas
Lennot:
Finnair Helsinki-Venetsia 07:05-09:05
Finnair Milano-Helsinki 19:05-23:05
Hinta: 2180€/hlö/2hh tai 2480€/hlö/1hh
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi