Wien & Burgenland
Esimerkki ohjelma
Päivä 1. Keskiviikko
Finnairin iltalento Helsingistä Wieniin. (17:10-18:30)
Lentokentältä kuljetus Langenloisiin.
Majoitus upeaan Loisium Wine & Spa design viini hotelliin, joka sijaitsee viinilehtojen keskellä. Loisiumin arkkitehtuuri on Kiasmankin suunnitelleen New Yorkilaisen Steven Hollin käsialaa.
Pientä purtavaa ja viiniä hotellilla.
Päivä 2. Torstai
Aamiainen hotellilla.
Tilauskuljetus Schloss Gobelsburgin luostarin viinitilalle. 1700-luvulta peräisin oleva linna ja upea viinikellari ovat kokemus vailla vertaansa. Schloss Gobelsburgin historiassa ensimmäiset maininnat viinistä ovat 1100-luvulta. Vuodesta 1740 viininteoista ja tarhoista vastasivat sisterssiläisen luostarin munkit. Willy
Bründlmayer ja Michel Moosbrugger perheineen vuokrasivat linnan viinitarhat 1996. Munkkien viininvalmistusperinteen ylläpitäminen ja kehittäminen ovat nostaneet Schloss Gobelsburgin arvostusta ja suosioita.
Lounasta nautimme Tonavan rannalla modernissa Wellen Spiel– ravintolassa.
Lounaan jälkeen palaamme Langenloisiin ja tutustumme Steiningerin viineihin sekä Loisiumin interaktiiviseen viinimuseoon.
Tarhasektien edelläkävijä Karl Steininger tekee raikkaita, aromikkaita ja itävaltalaisen perinteen mukaisesti rypäleen ominaisuuksia kunnioittavia sektejä Loisiumin yhteydessä olevassa kellarissaan. Steiningerin kanssa pääsemme myös matkalle Loisiumin maanalaiseen viiniluolaan, jossa 900-vuotta vanha viinikellari sekä nykyaikainen viinimyymälä yhdistävät uudenlaisella tavalla viinien maailmaa ja niiden tuotantoa.
Vapaa ilta Langenloisissa. Voimme suositella ravintoloita ja tehdä myös illallisravintola varauksen. Esimerkkinä tunnettu Bründelmayer sijaitsee vain kävelymatkan päässä hotellilta.
(tämä ravintola on syytä varata hyvissä ajoin ennen matkaa mikäli täältä haluaa pöydän)
Päivä 3. Perjantai
Aamiaisen jälkeen uloskirjautuminen hotellilta.
Ajamme Wienin eteläpuolelle Burgenlandin viinialueelle, jossa matkamme alkaa Itävallan punaviinien eliitillä. Gernot Heinrichin viinit muuttavat käsitykset Itävallan punaviineistä. Silkkinen suutuntuma ja huikea tasapaino ovat Heinrichin tavaramerkkejä. Biodynaamisesti viljellyt tarhat, tinkimätön työ tarhalla sekä moderni viininteko tekevät Heinirchista yhden Itävallan kansainvälisesti tunnetuimmista viinitaloista.
Lounasta nautimme paikallisessa ravintolassa.
Vierailun jälkeen majoitus letkeän tunnelman omaavaan Podersdorf am See:n kylään Seewirt & Haus Attila hotelliin Neusiedlersee järven rannalle.
Vapaa ilta nauttia upeasta kesäkaupungista.
Päivä 4. Lauantai
Aamiainen hotellilla.
Tilauskuljetus päivän ensimmäiselle tilavierailulle pienelle, mutta jo hyvin maineekkalle Umathumin tilalle. Umathum tunnetaan pääasiassa punaviineistään, mutta se tuottaa myös erittäin kiehtovia valkoviinejä. Umathum Wine Estate on jatkuvasti luokiteltu yhdeksi Itävallan parhaista viinin viljelijöistä 1990-luvun alusta lähtien.
Lounasta nautitaan hyvin perinteisessä Itävaltalaisessa ravintola Johannes Zechen ravintolassa Wallernissa.
Lounaalta suuntaamme illmitziin Kracherin tilalle. Kracher ei esittelyjä kaipaa. Alois Kracher Sr. ja alle viisikymppisenä yllättäen kuollut Alois Jr loivat tilan maailmanmaineen viineillä, joiden tasapainosta kollegat vain haaveilevat. Alois Jr:n poika Gerhard jatkaa isänsä ja isoisänsä viitoittamalla tiellä. Makeutta on valtavasti, mutta Gerhard onnistuu säilyttämään viinien hapokkuuden ja raikkauden.
Illallinen Josef Lentschin erittäin tyylikkäässä ravintolassa Gasthaus zur Dankbarkeit
Päivä 5. Sunnuntai
Aamiaisen jälkeen uloskirjautuminen hotellista ja lähtö tilauskuljetuksella Wienin lentokentälle, josta Finnairin suora lento Helsinkiin.