Viinimatka Portugali & Espanja
Lähde mukaan huikealle viinimatkalle Pohjois-Portugalin ja Espanjan upeisiin maisemiin!
Matkaamme Douron jokilaakson jylhissä maisemissa tutustuen jo keskiajalta alkaneeseenviininviljelykseen, vierailemme Espanjan puolella nauttimassa raikkaita valkoviinejä sekä tutustumme portviinin tuotantoon Portossa. Matkalla majoitutaan yksi yö Douron jokilaaksossa kauniissa viinitilahotellissa, yksi yö Vigon rantakaupungissa Espanjassa ja Porton kaupungissa keskustahotellissa. Nautimme matkalla ylellisistä usean ruokalajin ruokailuista.
Douron jokilaakso sijaitsee Pohjois-Portugalissa, Douro-joen varrella. Alueella on monipuolinen ilmasto ja monenlaiset maaperät, jotka luovat otollisen ympäristön viininviljelylle. Rinteillä kasvatetut rypäleet saavat paljon auringonvaloa, mikä antaa niille intensiivisen maun.
Douron jokilaakson viinintuotanto perustuu useisiin perinteisiin rypälelajikkeisiin, kuten Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz ja Tinta Barroca. Näistä rypäleistä valmistetaan erilaisia viinejä, mukaan lukien kuohuviinit, valkoiset ja punaiset viinit sekä tietysti kuuluisa Portviini.
Ribeiro on Galician vanhin viinialue, jonka viinintuotanto juontaa juurensa roomalaisten aikaan. Alueen viinitarhat sijaitsevat Miño-, Avia- ja Arnoia-jokien laaksoissa. Ribeiro-viinit ovat saavuttaneet mainetta terveiden vientien ja strategisen sijainnin avulla pyhiinvaeltajareitillä Santiago de Compostelaan.
Vaikka Ribeiro on vähemmän tunnettu kuin naapurinsa Rías Baixas, se on arvostettu sekoitetuista valkoviineistään, jotka valmistetaan paikallisista lajikkeista kuten Treixadura, Torrontés, Godello ja Loureira. Alueella tuotetaan myös pientuotantoisia punaviinejä alkuperäislajikkeista. Alueella on lähes 4 000 hehtaaria viiniköynnöksiä, ja noin 115 rekisteröityä viinikellaria, eli ”adegas”, osallistuvat tuotantoon.
Galicia jakautuu viiteen viinialueeseen, joista Ribeiro on yksi. Alueen lisäksi tunnettuja alueita ovat Rías Baixas, Ribeiro Sacra, Valdeorras ja Monterrei. Terras Gauda perustettiin vuonna 1990 Fonsecan perheen toimesta Rías Baixasin eteläisimmällä alueella, O Rosalissa. Se on yksi alueen symbolisimmista viinitiloista ja on ansainnut mainetta laadukkaista valkoviineistään, jotka valmistetaan tilan omista rypäleistä. Terras Gauda on nähty edelläkävijänä appellaation kehityksessä ja Galician alkuperäisten rypälelajikkeiden säilyttämisessä.
Porto on Portugalin toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Douron jokilaakson suulla Atlantin valtameren rannikolla. Kaupunki on kuuluisa viehättävästä vanhastakaupungistaan, historiallisista rakennuksistaan ja sijainnistaan Douro-joen rannalla. Ribeira, kaupungin vanhakaupunki, on UNESCOn maailmanperintökohde ja houkuttelee matkailijoita kapeine kujineen, värikkäine taloineen ja perinteisine ravintoloineen. Porto on myös tunnettu portviinistä, joka on nimetty kaupungin mukaan. Viinitalot sijaitsevat usein Vila Nova de Gaian kaupunginosassa, josta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin, ja kaupunkia yhdistää vaikuttava Dom Luís I -silta.
Huom! Matka täynnä!
Matkaohjelma:
Päivä 1, Torstai
06:05-10:25 Lufthansan aamulento Helsingistä kohti Portoa.
Matkaamme kohti Douron laaksoa. Matkalla ihastelemme hienoja maisemia viiniviljelyksineen.
Matka jatkuu viinitilavierailulle huikeaan Quinta de la Rosaan. Vierailu viinitilalla ja lounas. Viinitilalta on kauniit maisemat Douron joelle ja vastapäisille viinikukkuloille.
Vierailun jälkeen matka jatkuu upealle viinitilahotellille Vila Gale Douro Vineyards. Hotelli yhdistää elegantin majoituksen, ensiluokkaiset palvelut ja viinin ystävien unelmien täyttymyksen tarjoamalla mahdollisuuden majoittua viinitilalla ja kokea viininviljelyn maailma läheltä.
Ennen illallista vierailu hotellin omalla Quinta do Valmoreiran viinitilalla. Tilalle on lyhyt kävelymatka.
Illallinen hotellin ravintolassa, josta avautuu huikeat maisemat Douro-joelle.
Päivä 2, Perjantai
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen.
Lähtö kohti Espanjan luoteisosaa, Galiciaa.
Viinitilavierailu ja tasting Espanjan puolella Viña Costeiran tilalla. Viina Costeira Bodega on kooltaan pieni, mikä korostaa sen omistautumista laadukkaaseen viinintuotantoon. Tuotantomäärä on rajallinen, ja viinien valmistus perustuu perinteiseen käsityöhön ja taiteellisiin menetelmiin. Tämä antaa tilalle uniikin ja persoonallisen leiman, kun se pyrkii säilyttämään perinteisen viininvalmistuksen arvot.
Viinitilavierailu, tasting ja lounas Soalheiro tilalla. Soalheiro on tunnettu viinintuottaja, joka sijaitsee Portugalin pohjoisosassa, Minho-aluetta halkovalla Vinho Verden viinialueella. Tämä tila on erikoistunut erityisesti Alvarinho-rypäleeseen, josta se valmistaa monipuolisia ja arvostettuja viinejä.
Matka jatkuu jälleen Espanjan puolelle, Atlantin rannalle Vigon moderniin kaupunkiin.
Majoitus 4* keskustahotelli NH Collection Vigo
Vapaa ilta nauttia Vigon kaupungista. Kannattaa lähteä sataman tuntumassa sijaitsevaan vanhaan kaupunginosaan Casco Velloon nauttimaan ihania Galciian viinejä pikkupurtavan kera
päivä 3, Lauantai
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen.
Viinitilavierailu Bodegas Terras Gauda
Matka jatkuu kohti Porton kaupunkia.
Majoitus Moon & Sun hotelliin Porton kaupungin keskustaan. Tämä hotelli tarjoaa mahdollisuuden nauttia historiallisesta tunnelmasta ja samalla helpon pääsyn kaupungin nähtävyyksiin ja ravintoloihin.
Vapaata aikaa ennen illallista.
Portviinitalo vierailu Graham’s portviinitalossa. He ovat erikoistuneet portviinin valmistukseen, ja talo on perustettu jo vuonna 1820. Graham’s on yksi vanhimmista ja arvostetuimmista portviinituottajista, joka on säilyttänyt perinteensä ja tuottanut laadukkaita portviinejä useiden sukupolvien ajan.
Graham’sin valikoima kattaa erilaiset portviinityypit, kuten vintage portviinit, late bottled vintage (LBV) -portviinit ja muut klassiset portviinityylit.
Illallinen Graham’sin Vinum ravintolassa. Ravintola tarjoaa mahdollisuuden nauttia erinomaisesta ruoasta samalla kun ihaillaan upeita maisemia Douro-joen laaksosta. Vinum on tunnettu korkealaatuisista ruoka-annoksistaan, jotka on suunniteltu täydentämään täydellisesti Graham’sin portviinien monipuolista valikoimaa.
Ravintolan ilmapiiri on ylellinen ja tunnelma ainutlaatuinen, sillä se on upotettu portviinikellarin historialliseen ympäristöön. Vinum tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea makujen harmoniaa ruoan ja portviinin yhdistelmässä, mikä tekee siitä suositun kohteen ruoan ja viinin harrastajille.
päivä 4, Sunnuntai
Aamupalan jälkeen teemme n.1 tunnin mittaisen 6 Sillan risteilyn, jonka aikana näemme Douron aivan eri perspektiivistä.
Lounas Taberna Rio viinibaarissa.
Kuljetus Porton lentokentälle ja lento Helsinkiin. 16:45-01:15 (+1)
Matka sisältää:
- Lennot Helsinki-Porto-Helsinki
- 1 yön majoitus Vila Gale Douro Vineyards viinitila hotellissa sis. aamiaisen
- 1 yön majoitus NH Collection Vigo sis. aamiaisen
- 1 yön majoitus Moon & Sun Hotel sis. aamiaisen
- Matkaohjelman mukaiset viinitilavierailut ja retkiohjelma
- Tilausbussi ohjelman mukaisesti
- Risteily Douro-joella
- Ohjelman mukaiset tasokkaat ruokailut sis. ruokajuomat;veden, viinin ja kahvin lounaalla
- Matkanjohtajana Vindirektistä tuttu Annika Roos
Hinta: 1990€/hlö/2hh tai 2190€/hlö/1hh
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi