Viinimatka Italia
Marche – autenttinen Italia 25.-29.9.2025
Tervetuloa huikealle viinimatkalle Adrianmeren rannalle Italiaan!
Lähde Adrianmeren lempeään lämpöön, autenttisen Italian sydämeen, jossa historia, henkeäsalpaava luonto ja herkulliset elämykset kietoutuvat täydelliseksi kokonaisuudeksi. Marche – leikkisästi ”uusi Toscana” – lumoaa upeilla puitteillaan: Adrianmeren kimmeltävä rannikko, kumpuilevat viiniviljelmät ja vuoriston majesteettiset siluetit tarjoavat unohtumattoman taustan matkalle. Tämä viinimatka herättää aistisi eloon, kun kohtaat aidon ja vieraanvaraisen Italian.
Lähde nauttimaan maailmanluokan viineistä suoraan paikallisten viinitilojen sydämessä. Tastingit kuljettavat sinut valkoisten Passerina- ja Pecorino-rypäleiden raikkaudesta Montepulcianon täyteläisiin sävyihin. Lisäksi tutustumme alueen ainutlaatuisiin, harvinaisempiin lajikkeisiin – jokainen siemaus vie sinut syvemmälle Marchen charmikkaaseen maailmaan.
Matkan aikana hemmottelemme makuaistejasi alueen perinteisissä italialaisissa ravintoloissa. Nautimme lounaita ja illallisia ravintoloissa, joissa paikalliset reseptit ovat hioutuneet täydellisyyteen vuosisatojen aikana. Merenelävät, vastapoimitut raaka-aineet ja taidokkaasti valitut viinit muodostavat joka aterialla unohtumattoman elämyksen. Marchen ruokakulttuuri on sekoitus pohjoista ja etelää. Alueella on paljon Michelin-ravintoloita, ja moni huippukokki onkin nimennyt Marchen Italian yhdeksi suosikkikohteekseen.
Tämä alue ei ole vain viinien ja hyvän ruoan ystäville – Marche tunnetaan myös hienosta käsityötaidosta. Tod’sin kengät, ylelliset hatut ja maailmanluokan keittiökalusteet, kuten Scavolini ja Aran, syntyvät täällä. Matkan aikana voit tutustua paikalliseen designiin ja ostaa pala Italian eleganssia mukaasi.
Nauti viinistä, gastronomiasta ja maisemista, jotka saavat ajan pysähtymään. Yhteiset elämykset ja Marchen ainutlaatuinen henki tekevät tästä matkasta jotain, mistä et halua jäädä paitsi.
Matkanjohtajana Italia asiantuntija Heikki Vedenoja, joka on asunut Marchen alueella Italiassa.
Asun pääosin Italiassa ja toimin matkanjohtajana sekä oppaana Italiassa. Hankimme ensimmäisen Italian asunnon jo vuonna 2005 Toscanasta. Kiertämällä ja tutustumalla koko Italiaan on antanut hyvän ja kokonaisvaltaisen näkemyksen ja osaamisen johtaa monipuolisia matkoja sekä ryhmille että yksityisille ihmisille. Italia on minulle rakas ja intohimoni myös ruoan ja viinin suhteen.
Matkaohjelma:
Päivä 1. torstai
Finnairin aamulento Helsingistä Roomaan. (07:20-09:45)
Tapaaminen Rooman lentokentällä matkanjohtaja Heikin kanssa.
Tilauskuljetus lentokentältä kohti Marche:ta ja Ripatransone kaupunkia.
Majoittuminen viinitilamajoitukseen, upealle Cocci Grifonin viinitilalle
Viinitasting ja tervetulo lounas hotellin viinitilalla. Paikan isäntä on luonut Passerina- ja Rosso Piceno Superior viinit aikoinaan.
Vapaata aikaa ennen illallista.
Viinitasting illallinen San Benedetto del Tronton kaupungissa tasokkaassa tunnetussa paikallisessa ravintolassa. Maistamme myös KURNI:a, joka on valittu joskus Italian parhaaksi viiniksi.
San Benedetto del Tronto on yksi Adrianmeren rannikon suurimmista kaupungeista Italiassa. Kaupungin sijainti keskellä Riviera delle Palmea on tehnyt siitä suositun matkailukohteen. Palmut värittävät ihanasti rantamaisemaa.
Päivä 2. perjantai
Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen kierros hotellin viinitarhoilla.
Lounas lähialueella Grottamaressa paikallisen perheen omistamassa trattoriassa.
Viinitilavierailu ja viinitasting Le Senate tilalla Altidonassa.
Paluumatkalla bussi jättää Cupra Marittiman piazzalle, josta kävelemme ylös vanhaan kaupunkiin n. 15 min.
Illallinen Cupra Marttiman vanhassa kaupungissa josta aukeaa upea näköala alas kaupunkiin ja merelle. Syömme pitkän ja monipuolisen paikallisen illallisen talon viinien kanssa vino di tavola.
Cupra Marittima, Marchen rannikolle sijoitettu jalokivi tarjoaa tämän kokemuksen eli merituulen ja tyypillisten ruokien tuoksun välissä, jokainen nurkka kertoo tarinan, jokainen ranta kutsuu rentoutumaan ja jokainen ruokalaji on matka alueen autenttisiin makuihin.
Päivä 3. lauantai
Aamiainen hotellila.
Tutustuminen San Benedentto del Tronto:n. Keskustassa on lauantaisin isot markkinat, josta voi ostaa lähes kaikkea elintarvikkeista vaatteisiin. Kaupungin kalasatama oli aikoinaan Italian toiseksi suurin. Nytkin täältä saa vasta pyydettyä tuoretta kalaa kuutena päivänän viikossa.
Ajamme rantaa pitkin, jossa voimme ihailla pitkää upeaa rantabulevardia kohti Grottamarea, matkalla palmuja ja elämänmenoa. Pysähdymme rannalla nauttimaan tunnelmasta.
Viinitilavierailu, viinitasting ja kevyt antipastolounas Terra Argillosa
Paluu hotellille ja vapaata aikaa rentoutua esim uima-altaalla ennen illallista.
Illallinen ja vertikaali-tasting jossa vertailemme saman viinin eri vuosikertoja hotelli Cocci Grionilla.
Päivä 4. sunnuntai
Aamiainen hotellilla.
Tutustuminen Ascoli Picenon kaupunkiin, jonka historia ulottuu Roomaa pitemmälle.
Aperitiivit Meletti (paikallinen anisjuoma) Piazza del Popololla perinteikkäässä Caffe Meletti:ssä.
Pitkä tyypillinen sunnuntailounas Ripatransonessa Colle Del Giglio, jossa syömme ainakin yli 20 ruokalajia. Lounas kestää normaalisti hyvinkin yli 3 tuntia ja paikka on paikallisten suosima. Täällä jos missä koet italialaisen sunnuntai iltapäivän mahtavassa seurassa ja pääset nauttimaan huikeista näköaloista.
Paluu hotellille. Matkalla pysähdymme viinitilavierailulle ja viinitastingille perheomisteiselle viinitilalle.
Vapaata aikaa ennen illallista.
Illalla nautimme rennosti yhdessä antipastoja ja viiniä hotellilla.
Päivä 5. maanantai
Aamiainen hotellilla ja uloskirjatuminen.
Tilauskuljetus kohti Roomaa
Matkan varrella nautimme viinitasting lounaan yhdellä alueen hienoimmista viinitiloista Agricola Fiorano
Lounaan jälkeen matka jatkuu Rooman lentokentälle.
Finnairin iltalento Helsinkiin. (18:55-23:20)
Matka sisältää:
- Finnairin suorat lennot Helsinki-Rooma-Helsinki sis. 23kg ruumalaukun
- Ohjelman mukaiset tilauskuljetukset
- 4 yön majoituksen Ripatransonen kaupungissa viinitilahotellissa sis. aamiaisen
- Tasokkaat ruokailut ohjelman mukaisesti sis. viini, vesi & (kahvi lounaalla)
- Vierailut viinitiloilla maisteluiden kera
- Matkanjohtajana Italia asiantuntija Heikki Vedenoja
Hinta: 1995€/hlö/2hh tai 2280€/hlö/1hh
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.