Viinimatka Itävaltaan
Lähde tutustumaan vehreän Itävallan loistokkaisiin viinitiloihin ja nauttimaan taivaallisesta ruoasta sekä henkeäsalpaavista maisemista. Itävalta tunnetaan erinomaisena viinintuottajamaana, jonka viinit ovat saavuttaneet kansainvälistä mainetta erityisesti Grüner Veltliner -rypäleen ja luonnonmukaisuuden ansiosta. Itävallan viininviljelyalueet sijaitsevat pääasiassa maan itäosissa, Tonavan ja sen sivujokien varrella, missä terroir on selkeästi havaittavissa ja aistittavissa.
Viinitarhat kiipeävät jokilaakson rinteitä pitkin ylös vuorenrinteille, kun taas alhaalla laaksossa köynnökset imevät voimansa joen kuljettamasta hedelmällisestä lössimaasta. Matkan aikana tutustumme Burgenlandin ja Kamptalin viinituotantoon vierailemalla useilla viinitiloilla. Mukana matkalla on viiniasiantuntija Antti Uusitalo, joka johdattaa meidät Itävallan viinien maailmaan.
Liity seuraamme tälle unohtumattomalle matkalle ja koe Itävallan viinitarhojen lumo!
Antti Uusitalo
Unique Tarvelin matkanjohtaja Antti Uusitalo tempautui mukaan viinimaailmaan jo 90-luvulla miehen aloittaessa opiskelut Haaga Instituutissa Helsingissä. Suomi oli juuri liittynyt Euroopan unioniin, maahantuonti vapautunut ja suomalaisten kiinnostus viinejä kohtaan voimakkaassa nosteessa. Saatuaan restonomin opiskelut päätökseen, Antti aloitti työuransa Helsingin ravintolamaailmassa. Työpaikkoihin on kuulunut muun muassa Ravintola Elite, Havis Amanda, Alexander Nevski, G. W. Sundmans ja legendaarinen Savoy, jossa Antti vastasi viinivalikoimasta yli kymmenen vuoden ajan. Vuonna 2016 oli aika kokeilla omia siipiä ja ryhtyä yrittäjäksi. Vanhojen kollegoiden kanssa perustettu Ravintola Vinkkeli on Antin mukaan unelmien täyttymys.
Viineistä innostuneen miehen maailmaan mahtuu paljon muutakin. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, muun muassa konjakista, calvadosista, sherrystä sekä juustoista ja juomista. Antti on ollut jo 15 vuotta Viinilehden vakituinen avustaja ja kirjoittanut viineistä myös muihin kotimaisiin aikakauslehtiin. Unique Travelin viiniasiantuntijana ja matkaoppaana Antti on toiminut vuodesta 2014 lähtien.
Matkaohjelma:
PÄIVÄ 1. TORSTAi
Finnairin aamulento Helsingistä Wieniin.
Lentokentältä kuljetus Langenloisiin.
Matkan varrella nautitaan lounas Tonavan rannalla modernissa Wellen Spiel– ravintolassa.
Lounaan jälkeen matka jatkuu Langenloisiin ja tutustumme Weingut Steiningerin viineihin sekä Loisiumin interaktiiviseen viinimuseoon. Tarhasektien edelläkävijä Karl Steininger tekee raikkaita, aromikkaita ja itävaltalaisen perinteen mukaisesti rypäleen ominaisuuksia kunnioittavia sektejä Loisiumin yhteydessä olevassa kellarissaan. Steiningerin kanssa pääsemme myös matkalle Loisiumin maanalaiseen viiniluolaan, jossa 900-vuotta vanha viinikellari sekä nykyaikainen viinimyymälä yhdistävät uudenlaisella tavalla viinien maailmaa ja niiden tuotantoa.
Majoitus upeaan Loisium Wine & Spa design viini hotelliin, joka sijaitsee viinilehtojen keskellä. Loisiumin arkkitehtuuri on Kiasmankin suunnitelleen New Yorkilaisen Steven Hollin käsialaa.
Vapaa ilta Langenloisissa. Voimme suositella ravintoloita ja tehdä myös illallisravintola varauksen. Esimerkkinä tunnettu Bründelmayer sijaitsee vain kävelymatkan päässä hotellilta.(tämä ravintola on syytä varata hyvissä ajoin ennen matkaa mikäli täältä haluaa pöydän)
PÄIVÄ 2. PERJANTAI
Aamiaisen jälkeen uloskirjautuminen hotellilta.
Tilauskuljetus päivän ensimmäiselle tilavierailulle pienelle, mutta jo hyvin maineekkalle Umathumin tilalle. Umathum tunnetaan pääasiassa punaviineistään, mutta se tuottaa myös erittäin kiehtovia valkoviinejä. Umathum Wine Estate on jatkuvasti luokiteltu yhdeksi Itävallan parhaista viinin viljelijöistä 1990-luvun alusta lähtien.
Lounas paikallisessa ravintolassa.
Lounaan jälkeen majoitus letkeän tunnelman omaavaan Podersdorf am See:n kylään Seewirt & Haus Attila hotelliin Neusiedlersee järven rannalle.
Vapaa ilta nauttia upeasta kesäkaupungista.
PÄIVÄ 3. LAUANTAI
Aamiainen hotellilla.
Viinitilavierailu ja maistelu biodynaamisella Weingut Claus Preisinger viinitilalla.
Lounasta nautitaan hyvin perinteisessä Itävaltalaisessa ravintola Johannes Zechen perinteikkäässä ravintolassa Wallernissa.
Lounaalta suuntaamme Illmitziin Kracherin tilalle. Kracher ei esittelyjä kaipaa. Alois Kracher Sr. ja alle viisikymppisenä yllättäen kuollut Alois Jr loivat tilan maailmanmaineen viineillä, joiden tasapainosta kollegat vain haaveilevat. Alois Jr:n poika Gerhard jatkaa isänsä ja isoisänsä viitoittamalla tiellä. Makeutta on valtavasti, mutta Gerhardnm, bb onnistuu säilyttämään viinien hapokkuuden ja raikkauden.
Vapaa ilta. Pöytävaraus halukkaille. https://sloboda.at/heuriger/
PÄIVÄ 4. SUNNUNTAI
Aamiaisen jälkeen uloskirjautuminen hotellista ja lähtö tilauskuljetuksella Wieniin.
Vierailu, tasting ja lounas Fuhrgassl-Huber Heuriger
Fuhrgassl-Huber on toiminut viinitilana useiden sukupolvien ajan, ja se on tunnettu laadukkaista viineistään sekä perinteikkäästä tunnelmastaan. Fuhrgassl-Huberin viinitila tuottaa laajan valikoiman itävaltalaisia viinejä, kuten Grüner Veltlineriä, Rieslingiä ja Zweigeltia. Fuhrgassl-Huberin viehättävä puutarha ja kodikas sisustus tekevät siitä suositun kohteen sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa
Kuljetus lentokentälle ja Finnairin iltalento Wienistä Helsinkiin.
Matka sisältää:
- Finnairin lennot Helsinki-Wien-Helsinki sis. 23kg matkatavara ruumaan
- 1 yön majoituksen Langenlois, Hotel LOISIUM Wine & Spa Resort sis. aamupalan
- 2 yön majoituksen Burgenland, Hotel Seewirt & Haus Attila sis. aamupalan
- Matkaohjelman mukaiset viinitilavierailut ja tasokkaat viinitaistingit
- Matkaohjelmassa mainitut ruokailut
- Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
- Opastettu kierros viinimuseossa
- Matkanjohtajana viiniasiantuntija Antti Uusitalo
Lennot Finnair
Meno: 15.5. Helsinki-Wien (09:25-10:50)
Paluu: 18.5. Wien-Helsinki (19:15-22:40)
Hinta: 1695€/hlö/2hh tai 1895€/hlö/1hh
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi