Viinimatka Sveitsi-Ranska
Baden & Alsace 18.-21.9.2025
Lähde mukaan ainutlaatuiselle viini- ja ruokamatkalle Sveitsiin ja Ranskaan, jossa huipputason viinitilat, idylliset kylät ja gastronomiset elämykset luovat täydellisen kokonaisuuden. Matkalla koet sveitsiläisen ja ranskalaisen keittiön parhaat herkut häkellyttävän kauniissa maisemissa.
Matkalla majoitutaan Sveitsin puolelle hurmaavaan Badenin kylään. Täällä historialliset rakennukset, viehättävä vanhakaupunki ja Limmat-joki luvat upean tunnelman.
Ranskan puolella majoitumme pittoreskiin Colmarin kaupunkiin, joka on kuin suoraan postikortista: värikkäät talot, kapeat kujat ja romanttiset kanaalit tekevät kaupungista todella erityisen.
Sveitsissä tutustutaan kahteen tasokkaaseen viinitilaan, joissa maistelemme alueelle tyypillisiä viinejä, kuten Riesling-Silvaneria ja Pinot Noiria. Samalla nautimme sveitsiläisen keittiön herkkuja ja ihailemme Zürich-järven henkeäsalpaavia järvi- ja vuoristomaisemia.
Ranskan Alsacessa tutustutaan viinituotannon perinteeseen ja alueen erinomaisiin viinitiloihin. Matkaamme myös keskiaikaisiin kyliin, kuten Riquewihriin ja Ribeauvilleen, joissa tunnelma on kuin aikamatka menneeseen. Alsacen viinitarhoilla päästään maistamaan maailmankuuluja viinejä ja kokemaan alueen kulttuuria ainutlaatuisella tavalla.
Matkanjohtajana Johanna Dalez
Matkaohjelma:
päivä 1. Torstai
Finnairin aamulento Helsingistä Zürichiin (07:55-09:45)
Tilauskuljetus Zürich-järven rannalle, jossa nautimme lounasta perinteikkäässä Sveitsiläisessä ravintolassa.
Viinitilavierailu ja viinitasting Zürich-järven rannalla. Viinialue on tunnettu korkealaatuisista viineistään, joita viljellään kumpuilevilla rinteillä järveä ympäröivässä mikroilmastossa. Alueella suositaan erityisesti Riesling-Silvaneria ja Pinot Noiria, jotka heijastavat paikallisen maaperän mineraalisuutta ja ilmaston raikkautta.
Tilauskuljetus kohti Sveitsin viehättävää Badenin kylää.
Majoitus 4* hotelli Ramada by Wyndham Baden Hotel du Parc
Vapaa ilta Badenin kylässä.
Tutustu Badenin keskiaikaiseen vanhaankaupunkiin, joka lumouttaa viehättävillä kapeilla kujillaan, värikkäillä taloillaan ja historiallisilla maamerkeillään. Älä jätä väliin Holzbodenbrückeä, kaunista perinteistä puusiltaa, joka kaareutuu majesteettisesti Limmat-joen ylle. Joki itsessään on kuin elävä maalaus – sen kirkkaat vedet ja vehreät rannat tarjoavat rauhallista vastapainoa kaupungin eloisalle tunnelmalle.
Historiallisten nähtävyyksien lisäksi viehättävät putiikit kutsuvat tutustumaan paikallisiin tuotteisiin, kun taas lukuisat kahvilat ja ravintolat tarjoavat herkullisia paikallisia ruokia ja juomia. Badenin vanhakaupunki on siis ihana paikka rentoutua ja nauttia sveitsiläisen kulttuurin ja arkkitehtuurin kauneudesta!
päivä 2. Perjantai
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen
Ensimmäinen pysähdyksemme on Sveitsin puolella Baumgartner Weinbau viinitlalla, joka tunnetaan laadukkaista viineistään ja ystävällisestä tunnelmastaan. Tilavierailun aikana päästään tutustumaan Aargaun alueen viinikulttuuriin ja maistelemaan paikallisia viinejä, jotka kertovat tarinoita alueen rikkaista perinteistä. Aargaun ympäristö yllättää upeilla paikallisilla viineillä, joita ei löydy muualta maailmasta.
Vierailun jälkeen suuntaamme kohti Ranskaa ja hurmaavaa Riquewihrin kylää, joka sijaitsee Alsacen viinialueen sydämessä. Matkan aikana saa nauttia vaihtuvista maisemista, joissa vuorottelevat viinitarhat, kukkulat ja perinteiset kylät.
Lounas nautitaan ravintola La Grappe d’Or
Lounaan jälkeen on muutama tunti vapaata aikaa kierrellä Riquewihrin tunnelmallisessa kylässä. Ihaile kauniita rakennuksia, vieraile putiikeissa, joissa myydään paikallisia käsitöitä ja herkkuja, tai pysähdy nauttimaan kahvikupillinen yhdessä kylän viehättävistä kahviloista.
Päivän päätteeksi jatkamme matkaa Colmariin, joka on yksi Ranskan kauneimmista kaupungeista. Majoitumme moderniin ja tyylikkääseen James Boutique Hôtel -hotelliin.
Colmar on yksi Ranskan kauneimmista ja tunnelmallisimmista kaupungeista, joka vie aikamatkalle keskiaikaan. Alsacen alueella sijaitseva Colmar on tunnettu värikkäistä, puolihirsirakennuksistaan, kapeista kujistaan ja kanaaleistaan. Kaupungin vanhakaupunki on täynnä viehättäviä aukioita, historiallisia kirkkoja ja museoita, mutta sen sydämessä sykkii myös rikas kulttuuri, ruokakulttuuri ja viinituotanto.
päivä 3. Lauantai
Aamiainen hotellilla.
Päivän ensimmäinen viinitilavierailu on Domaine Blanckin tilalla, joka sijaitsee Alsacen sydämessä. Domaine Blanck on tunnettu erityisesti korkealaatuisista valkoviineistään, kuten Riesling ja Gewürztraminer. Vierailulla päästään tutustumaan tilan viinitarhoihin ja kellareihin sekä kuullaan tilan perinteisistä viljelymenetelmistä. Viinitastingin aikana maistellaan tilan huippuviinejä.
Päivän toisella viinitilalla, Domaine Meyer-Fonné, pääset syventymään Alsacen viinien saloihin. Tämä perheomisteinen viinitila on tunnettu innovatiivisista ja perinteitä kunnioittavista viineistään. Tilan viinit, erityisesti Pinot Gris ja Riesling, tuovat esiin Alsacen alueen rikkaat maaperäolosuhteet ja ilmaston. Vierailun aikana nähdään tilan kellarit ja kuullaan tilan perinteistä. Kierroksen jälkeen maistellaan upeita viinejä, jotka heijastavat tilan laadun ja omistautumisen viinin valmistukseen.
Vierailujen jälkeen matka vie Ribeauvillen kylään, jossa on aikaa tutustua kylän viehättävään keskiaikaiseen tunnelmaan. Kapeat kadut, värikkäät talot, historiallisen kaupungin rauhallinen ilmapiiri ja monipuoliset ravintolavaihtoedot tekevät tästä paikasta täydellisen paikan nauttia lounasta.
Kuljetus Colmariin hotellille ja vapaata aikaa ennen illallista.
Matka huipentuu Le 20ème -ravintolassa, jossa nautitaan viiden ruokalajin matkanpäätösillallinen. Tämä moderni ja tyylikäs ravintola tarjoaa herkullisia Alsacen alueen ruokia, jotka yhdistyvät huolella valittuihin viineihin. Paikallinen ruokakulttuuri saa ansaitsemansa arvostuksen illallisella, jossa tarjoillaan kauniisti valmistettuja annoksia alueen raaka-aineista.
päivä 4. Sunnuntai
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen.
Tilauskuljetus kohti Baselin kaupunkiin Sveitsin puolelle.
Vapaata aikaa kierrellä ja ostaa tuliaisia Markethalle Basel -kauppahallissa. Markkinahalli tarjoaa monenlaisia paikallisia tuotteita, tuoreita elintarvikkeita ja käsitöitä.
Lounas paikallisessa ravintolassa Baselin kaupungissa.
Lounaan jälkeen kuljetus Zürichin lentokentälle, josta Finnairin iltalento kohti Helsinkiä. (19:05-22:50)
Matka sisältää:
- Finnairin suorat lennot Helsinki-Zürich-Helsinki sis. 23kg matkalaukun ruumaan
- 1 yön majoituksen Badenin kylässä sis. aamiaisen
- 2 yön majoituksen Colmarin kaupungissa sis. aamiaisen
- Tilauskuljetukset ohjelman mukaan
- Viinitilavierailut ja viinitastingit
- Tasokkaat ravintolat 3 ruokalajin menuilla, viiniparituksella, veden ja lounaalla kahvin
- Matkanjohtajana suomalais-ranskalainen Johanna Dalez
Hinta: 2090€/hlö/2hh tai 2290€/hlö/1hh
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.