Viiniviikonloppu Toscana 17.-20.9.2025
Lähde mukaan ainutlaatuiselle matkalle, jossa yhdistyvät Toscanan henkeäsalpaavat maisemat, Emilia-Romagnan gastronomiset aarteet ja italialaisen elämäntavan parhaat palat. Tämä matka vie sinut syvälle paikalliseen kulttuuriin – patikoimme vuoristopoluilla, metsästämme tryffeleitä, opettelemme pastanvalmistuksen saloja ja maistelemme alueen parhaita viinejä ja herkkuja.
Toscanassa koet luonnon rauhan ja perinteiden kauneuden kumpuilevissa maisemissa, kun taas Emilia-Romagnassa sukellat Modenan kulinaarisiin ihmeisiin, kuten balsamicoon, parmesaaniin ja käsintehtyyn pastaan. Matkan aikana nautitaan aitoja, pitkän kaavan italialaisia lounaita, vieraillaan paikallisilla maatiloilla ja viinitiloilla sekä tutustutaan syvemmin alueiden perinteisiin.
Tämä reissu on täydellinen yhdistelmä elämyksiä, rentoutumista ja hyvää seuraa – italialaisen elämänilon ytimessä.
Matkanjohtajana Saunamies Samuli Makkonen
Matkaohjelma
Päivä 1. Keskiviikko
Finnarin aamulento kohti Bolognaa 06:55-08:55
Saapuminen Bolognan lentokentelle ja tilauskuljetus Toscanan upeisiin kumpuileviin maisemiin, jossa odottaa unohtumaton päivä luonnon ja gastronomian parissa.
Lyhyt vaellus kohti Corsalone-jokea, jossa nautitaan herkullinen brunssi veden äärellä. Päivän yksi kohokohdista on jokivaellus, jossa kuljetaan virtaa vastaan, kiipeillään kivillä, sukelletaan luonnonaltaisiin ja rentoudutaan lämpimillä kallioilla auringosta nauttien.
Virkistävä Limoncello Spritz tervetuliaisjuomaksi.
Iltapäivällä lähdetään kokeneen tryffelinmetsästäjän Nicolan ja hänen koiransa Chiccan matkaan etsimään Toscanan arvokkaimpia makuelämyksiä. Lyhyt vaellus laaksojen ja kumpuilevien maisemien ohi vie sinut tryffelien piilopaikoille, ja jännitys kasvaa jokaisen löydön myötä.
Kun tryffelit on löydetty osallistutaan perinteiseen pastatyöpajaan, jossa opit valmistamaan aitoa italialaista pastaa naapuruston taitavan pastamestarin johdolla. Kädet taikinaan – lopputuloksena täydellinen tuorepasta tryffelien kera!
Ennen illallista vietetään aikaa altaan äärellä aperitiivista nauttien.
Päivän kruunaa tunnelmallinen illallinen, jonka jälkeen kokoonnutaan nuotion ääreen hyvän viinin ja tarinoiden parissa.
Päivä 2. Torstai
Halutessasi aloita päivä rauhallisesti lempeän aamujoogan parissa, herätellen kehoa ja mieltä Toscanan maisemien keskellä.
Nauti kiireetön aamiainen Tettoiassa, jossa tarjolla on tuoreita leivonnaisia, hedelmiä ja paikallisia herkkuja.
Aamupäivällä lyhyt patikointi halki kauniiden maisemien kohti paikallisen lihakauppiaan Fabrizion tilaa. Reitti kulkee metsien ja laaksojen halki, tarjoten upeita näkymiä sekä aitoa Toscanan tunnelmaa.
Saapuessasi Fabrizion tilalle pääset mukaan perinteiseen makkaranvalmistukseen. Opi salaisuudet, joita sukupolvet ovat vaalineet, ja kokeile itse käsityönä tehtyjen makkaroiden valmistamista yhdessä Fabrizion perheen kanssa.
Vaelluksen ja makkarapajan jälkeen on aika nauttia runsas lounas Fabrizion ja hänen vaimonsa Merin luona. Pääset tutustumaan maatilaan, kohtaamaan eläimet ja vierailemaan heidän vaikuttavassa kellarissaan, jossa lihat saavat kypsyä täydellisyyteen.
Puutarhassa katettu italialainen pitkän kaavan lounas sisältää ainakin:
- Tuorepastaa
- Tilalla kasvatettua lihaa grillattuna avotulella
- Merin kuuluisaa dolcea
- Hyvää viiniä ja vielä parempaa seuraa
Iltapäivällä voit ottaa hetken itsellesi – rentoutua, nauttia luonnosta tai vain sulatella lounasta Toscanan auringossa altaan ääresssä.
Päivän päätteeksi kokoonnutaan maistelemaan paikallisia viinejä huolella valittujen antipastojen kera. Tämä hetki on täydellinen rentoutumiseen, nauramiseen ja päivän kokemusten jakamiseen muiden kanssa.
Päivä 3. Perjantai
Aloita päivä rauhallisesti nautiskellen hotellin aamiaisesta ja valmistautuen uuteen päivään Toscanan ja Emilia-Romagnan maisemissa.
Matka kohti Modenaa alkaa, ja matkalla pysähdytään hurmaavalla Agriturismo Severolin tilalla. Tilalla tutustutaan perinteiseen italialaiseen viinitilaan, jossa päästään maistelemaan paikan omia viinejä samalla, kun nautitaan herkullinen lounas. Tilalla kuullaan tarinoita tilan historiasta, viininvalmistusprosessista ja Emilia-Romagnan ainutlaatuisista viiniperinteistä.
Saapuminen Modenaan, joka tunnetaan maailmankuulusta balsamiviinietikastaan, upeasta arkkitehtuuristaan ja Ferrarin synnyinsijana. Iltapäivä on varattu omatoimiselle kaupunkiin tutustumiselle – voit:
- Kävellä historiallisen keskustan kapeilla kujilla
- Käydä Modenan katedraalissa, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde
- Maistella paikallisia herkkuja kahviloissa tai tehdä ostoksia boutique-liikkeissä
Matkan viimeinen illallinen nautitaan perinteikkäässä Taverna dei Servi -ravintolassa. Odotettavissa on autenttisia modenalaisia makuja, kuten käsintehtyä pastaa, paikallisia liharuokia ja tietenkin täydellisesti kypsytettyä balsamiviinietikkaa. Tunnelmallinen ilta hyvässä seurassa kruunaa unohtumattoman matkan.
Päivä 4. Lauantai
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen.
Tilauskuljetus hotellilta. Ensimmäinen pysähdys vie sinut 4 Madonne Caseificio Dell’Emilia -juustolaan, jossa pääset näkemään, kuinka ikoninen Parmigiano Reggiano valmistetaan. Seuraa juuston syntyä raakamaidosta kypsytettyihin kiekkoihin ja maista eri ikäisiä parmesaaneja samalla, kun kuulet tarinoita tämän arvostetun juuston perinteistä.
Seuraavaksi suuntaamme balsamiviinietikan maailmaan vierailulla perinteisellä Acetaia di Giorgio -tilalla. Opit, kuinka Modenan kuuluisa Aceto Balsamico Tradizionale kypsyy vuosikymmenten ajan tammi- ja kirsikkatynnyreissä. Kierroksen päätteeksi nautitaan lounas, jossa balsamico pääsee oikeuksiinsa niin alkuruoissa, pääruoassa kuin jälkiruoassakin.
Matka jatkuu Bolognan lentokentälle, josta Finnairin suora iltalento Helsinkiin. (19:15-23:15)
Matka sisältää:
- Finnairin suorat lennot Helsinki-Bologna-Helsinki sis. 23kg matkatavaran ruumaan
- Tilauskuljetukset ohjelman mukaan
- Majoitus elämyskylään sis. all inclusive paketin
- Majoitus Modenaan 4* keskusta hotelliin sis. aamiainen
- Ohjelmassa mainitut 3 ruokalajin ruokailut sis. vesi, viini ja kahvi
- Ohjelmassa mainitut tilavierailut; viinitila, juustotila ja balsamico-tila sis. maistelut
- Matkanjohtajana Saunamies Samuli Makkonen
Lennot:
Finnair: Helsinki-Bologna 06:55-08:55
Finnair: Bologna-Helsinki 19:15-23:15
Hinta: 1950€/hlö/2hh tai 2250€/hlö/1hh
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi